Спининг

Филтрирай по

Наличност

Марка

Цена

  • 419,00 лв - 4259,00 лв

Спининг

Научно доказано е, че при този вид тренировка целулитът намалява драстично

Спинингът не е друг вид велоергометър. Спининг е аеробно занимание, изразяващо се в организирано каране на специално пригодени за случая колела на закрито, наречени спинери. Натоварването се регулира чрез винт за съпротивлeниe, с който е снабдено всяко спининг колело.
Както всяко едно аеробно занимание и спинингът започва със загрявка, преминава през основната аеробна част, която има продължителност не по-малко от 20 минути и след това сърдечният ритъм на участниците плавно се връща обратно до стойностите, характерни при започването на часа.

Спин байк или спининг или уреди спинери в нашият онлайн магазин

Подкатегории

Има 11 продукти.

Показване 1-11 oт 11 продукт(и)

Активни филтри

Показване 1-11 oт 11 продукт(и)

При редовно занимаване със спининг може да очаквате:

развиване на силно, издръжливо и здраво сърце;
по-голяма аеробна издръжливост при натоварвания за по-дълги периоди от време;
намаляване времето за възстановяване на организма след тренировка;
възможност да акумулирате повече енергия;
загуба на много телесни мазнини.

Какво е спининг и каква е целта му?

Основната цел е отслабване или отърваване от затлъстяването. Можете успешно да се занимавате със спининг у дома или да излезете сред природата и да подишате чист въздух, като карате колело.

Спининг байк (Spinning bike) е отличен фитнес уред, който често се използва от велосипедисти. В сравнение с велоергометрите, спининг байковете са с по-прецизна регулация на натоварването и по-точно симулират колоезденето. Ето защо тези уреди са идеални за тренировка за физическа активност и издръжливост. Предлагаме богат избор на спнинг байкове: от основни модели за домашна употреба до професионални устройства, подходящи за фитнес центрове, фитнес зали или професионални спортисти.

Въпреки, че е интензивен като натоварване, спинингът е подходящ за хора от най-различна възраст и физическа форма. Множество изследвания и тестове са доказали, че той не натоварва ставите, подобрява състоянието на сърдечносъдовата система, мускулния тонус и издръжливостта. Освен това не се влияе от атмосферните условия и е прекрасен начин за заклетите велосипедисти да останат във форма през цялата година.

Спинингът набира популярност в началото на 90-те, но и до днес си остава актуален и повечето големи фитнеси го предлагат като занимание в група. Той е наистина ефективна кардио и дори силова тренировка. Продължава между 45 и 60 минути, в които с всичка сила въртите педалите на специален велоаргометър, известен като спинър, под ритъма на динамична музика. Така 70-килограмов човек може да изгори около 800 калории за час. А защо силова тренировка? Защото освен че подобрявате аеробната си форма, натоварвате значително мускулите на краката и торса.