Кростренажори

Филтрирай по

Наличност

Марка

Цена

  • 280,00 лв - 4189,00 лв

Кростренажори

Кростренажора е фитнес уред от ново поколение създаден скоро с идеята да обедини велотренажора с бягащата пътека и степера. Инженерите конструирали кростренажора са имали за цел в него да има плавното въртене и натоварване на велоергометъра, което е класическа кардио тренировка, също така движението на ски бягането, което представлява раздвижване на цялото тяло, и освен това да включва в себе си тренировката на степера, която представлява класическо катерене по стълби и стяга краката и дупето. 

Онлайн магазин за кростренажори. Голям избор от световни марки кростре

Подкатегории

Има 34 продукти.

Показване 1-12 oт 34 продукт(и)

Активни филтри

Показване 1-12 oт 34 продукт(и)

Предимствата на кростренажора пред велоергометъра са стоенето в изправено положение и участието на цялото тяло в движението. Лекото въртене в кръста и раздвижването на раменния пояс. Предимствата пред бягащата пътека са плавното натоварване и липсата на натоварване на ставите, което се получава при бягане. Тук краката не се отделят от педалите и няма натъртване и набиване обичайно за бягането. Предимствата пред степера са, че освен натоварване на краката  и мускулите на седалището има движение в ръцете и в кръста. Кростренажора може да бъде срещнат като название още като елиптикал, или ски тренажор. Предлагат се различни модели и марки, като основното предимство се определя от тежестта на маховика, която определя натоварването, което пък е важна част от кардио тренировката. Важно е да се избере модел подходящ за килограмите на трениращия. Всички модели кростренажор мерят пулс и калории, време и пр. и са и подбрани основно за домашна употреба за фитнес в вкъщи.  

Почти всички кростренажори използват магнитно натоварване и вие ще желаете да използвате тази опция, ако искате да сменяте степените на натоварване плавно.

Усещането на долната част на тялото при движението. Чувството върху кростренажора е много субективно. Тялото трябва да усеща гладко интервалите на движението с естествена крачка - да не е рязко, откъслечно, или със степенка, която изведнъж променя посоката, когато достига “края” на елипсовидното движение.

Усещането на горната част на тялото при движение. Дръжките трябва да бъдат удобни за хващане. Уверете се, че при високите нива на съпротивление няма клатене или нестабилност.

Показания на конзолата и лекота за използване. Колко ясна и подробна е информацията на дисплея? Колко лесен е достъпът до програмите (ако има такива)? Виждат ли се ясно бутоните и лесни ли са за използване?

Максимално ниво на натоварване. Колко високо натоварване може да осигури кростренажора, когато се използва с пълно натоварване? Ако вие сте във форма опитайте натоварване най-малко 250 вата.

Програми Кростренажорът може да предложи разнообразие чрез различни по интензивност натоварващи програми, позволява ви сам да си създадете тренировка или кардиофункция (контролиране, определяне на сърдечния ритъм). • - някои кростренажори са самозахранващи (със собствен генератор), други се нуждаят от свързване към напрежение.