Гребни уреди

Филтрирай по

Наличност

Марка

Цена

  • 333,00 лв - 3679,00 лв

Гребни уреди

Гребни уреди, гребни машини. Гребните тренажори са изключително полезни и популярни фитнес уреди. Уредите за гребане са с дългогодишна история. Натоварват раменете, краката, гърди и корем. Силно въздействие оказват върху правилното натоварване и развитие на гръбначния стълб. Има няколко вида гребен тренажор. С амортисьори или с магнитен маховик. В тренировката участват почти всички мускули на тялото и са много подходящи за подрастващи.

Гребен тренажор, гребане на гребна машина. Видове гребни уреди

Подкатегории

Има 13 продукти.

Показване 1-12 oт 13 продукт(и)

Активни филтри

Показване 1-12 oт 13 продукт(и)

Гребен тренажор е изключително ефективен комплексен уред, който натоварва цялото тяло и може да се използва едновременно за силови и аеробни тренировки. Той имитира движенията, които се извършват по време на гребане с лодка във вода и съответно натоварването, на което е подложено тялото. Уредът представлява седалка върху подвижна релса, разполага с две ръкохватки тип лост, които са свързани с амортисьор, а също така има и две степенки. Този тип тренажор осигурява натоварване на бедрата, седалището, прасците, всички мускули на гърба, ръце, корем. Има и още една разновидност на уреда и той работи на принципа на макарата. При него има разлика върху акцента на натоварване на мускулите - залага на средния и вътрешния гръбен сектор, докато при типа с ръчките – акцентът е върху външния дял.

Гребането спомага за изгарянето на мазнините, а също така укрепва и подобрява състоянието на голям брой мускули на цялото тяло, включително и тези на гърба и ръцете. Плъзгащото движение нагоре-надолу по основната греда подобрява гъвкавостта на коляното и областта на бедрото.

Какво трябва да знаем
Конструкцията. Обърнете внимание на изцяло завършената метална конструкция с алуминиева основна греда. Седнете на седалката – не трябва да има никакво огъване в нито една част на рамката след като седнете с цялата си тежест.

Натоварваща система
Електронните гребни тренажори използват магнитно натоварване и са много тихи при употреба, като създават чувството на истинско гребане. Въздушните гребни тренажори предоставят много висок стандарт на движение, но могат да бъдат малко шумни и наподобяват истинско гребане в лодка.

Качество на движението
Обърнете внимание движението на загребване да бъде плавно и меко особено при първото загребване. Проверете интервала на движение: моментът, в който сгъвате краката си, седалката трябва да опре в подпорите за петите, да сте с изцяло изпънати ръце, държейки греблото, което не трябва да е достигнало стартовата позиция.

Седалка и основна греда
Преместете седалката до единия край на основната греда и наклонете този край на греблото няколко сантиметра нагоре – комфортната седалка и основна греда позволява да се движите свободно от единия край до другия с малко навеждане.

Захват на греблото
Удобно ли е за захващане греблото? Предлага ли добър шлаух, дори когато ръцете ви са уморени или запотени?