Кардио фитнес

Промоции

Нови продукти

Производители

  Новини и Статии >>>

  Кардио фитнес

  Кардио фитнес уредите са уредите с които натоварваме основно сърцето. Тези фитнес уреди възстановяват основните показатели на организма. С кардио тренировка вие нормализирате вашият тонус, редуцирате тегло, изгаряте калории, изминавате нужните километри на ден. Сърдечният ритъм и доброто оросяване са гаранция за здраве. При кардио тренировките с...

  Кардио фитнес уредите са уредите с които натоварваме основно сърцето. Тези фитнес уреди възстановяват основните показатели на организма. С кардио тренировка вие нормализирате вашият тонус, редуцирате тегло, изгаряте калории, изминавате нужните километри на ден. Сърдечният ритъм и доброто оросяване са гаранция за здраве. При кардио тренировките се извършва високо кислородно насищане. Намалява процента на мазнини. Подобрява кръвообращението, което води до по-добра работа на мускулите. Изтрива стреса. Повишава тонуса и подобрява кондицията на тялото.

  В тази група влизат велоергометрите, спининиг байковете, ергометрите, кространажорите, гребните уреди, степерите и разбирасе бягащите пътеки и пътеките за ходене.

  Още

  Кардио фитнес Съдържа 147 продукта.

  Подкатегории

  • Кростренажори

   Кростренажора е фитнес уред от ново поколение създаден скоро с идеята да обедини велотренажора с бягащата пътека и степера. Инженерите конструирали кростренажора са имали за цел в него да има плавното въртене и натоварване на велоергометъра, което е класическа кардио тренировка, също така движението на ски бягането, което представлява раздвижване на цялото тяло, и освен това да включва в себе си тренировката на степера, която представлява класическо катерене по стълби и стяга краката и дупето. Предимствата на кростренажора пред велоергометъра са стоенето в изправено положение и участието на цялото тяло в движението. Лекото въртене в кръста и раздвижването на раменния пояс. Предимствата пред бягащата пътека са плавното натоварване и липсата на натоварване на ставите, което се получава при бягане. Тук краката не се отделят от педалите и няма натъртване и набиване обичайно за бягането. Предимствата пред степера са, че освен натоварване на краката  и мускулите на седалището има движение в ръцете и в кръста. Кростренажора може да бъде срещнат като название още като елиптикал, или ски тренажор. Предлагат се различни модели и марки, като основното предимство се определя от тежестта на маховика, която определя натоварването, което пък е важна част от кардио тренировката. Важно е да се избере модел подходящ за килограмите на трениращия. Всички модели кростренажор мерят пулс и калории, време и пр. и са и подбрани основно за домашна употреба за фитнес в вкъщи.  

  • Пътеки за бягане

   Бягащи пътеки, електрически и механични.  Бягането на бягаща пътека, бягащи пътеки с по-дълга крачка например изисква по-мощно оттласкване и участие на мускулите разгъвачи на долните крайници, а това води до по-бърза умора. Ниската скорост на бягането по бягаща пътека, бягащи пътеки предполага посрещане на земята с пета. Това налага да се използват подходящи маратонки. Бягането по бягаща пътека, бягащи пътеки срещу наклон активира повече мускулите по задната част на седалището, а по наклон - на предната част на бедрата. Трениращите трябва да знаят, че бягането по бягаща пътека, бягащи пътеки поставя по-малки изисквания към участващите мускули и опорно-двигателния апарат, отколкото бягането по трасе. Това се дължи на движещата се назад лента и в тази връзка възможността за поддържане на подходящата позиция на тялото, без да е нужно толкова мощно оттласкване. Реакцията на опората на оттласкващия крак при бягането върху движещата се лента е по-малка от тази при оттласкването от статична, твърда опора.  

  • Велоергометри

   Велоергометър - кардио уред за фитнес. Велоергометърът е идеалният начин за подобряване дишането, на снабдяването на кръвта с кислород и работа на сърцето. Редовното и добре програмирано въртене на педалите на място намалява кръвното налягане и пулса, увеличава обема на белите дробове и стимулира изгарянето на мазнините. При тренировката с велоергометър се натоварват най-вече мускулите на седалището, краката и прасците.
   Ергометрите са проектирани специално за медицински цели. Те се различават от велоергометрите по това, че натоварването при тях е с висока точност, контролира се компютърно и се отчита във ватове(W), около 400W.

  • Спининг

   Научно доказано е, че при този вид тренировка целулитът намалява драстично

   Спинингът не е друг вид велоергометър. Спининг е аеробно занимание, изразяващо се в организирано каране на специално пригодени за случая колела на закрито, наречени спинери. Натоварването се регулира чрез винт за съпротивлeниe, с който е снабдено всяко спининг колело.

   Както всяко едно аеробно занимание и спинингът започва със загрявка, преминава през основната аеробна част, която има продължителност не по-малко от 20 минути и след това сърдечният ритъм на участниците плавно се връща обратно до стойностите, характерни при започването на часа.

   При редовно занимаване със спининг може да очаквате:

   развиване на силно, издръжливо и здраво сърце;
   по-голяма аеробна издръжливост при натоварвания за по-дълги периоди от време;
   намаляване времето за възстановяване на организма след тренировка;
   възможност да акумулирате повече енергия;
   загуба на много телесни мазнини.

  • Гребни уреди

   Гребни уреди, гребни машини. Гребните тренажори са изключително полезни и популярни фитнес уреди. Уредите за гребане са с дългоггодишна история. Натоварват раменете, краката, гърди и корем. Силно въздействие оказват върху правилното натоварване и развитие на гръбначния стълб. Има няколко вида гребен тренажор. С амортисьори или с магнитен маховик. В тренировката участват почти всички мускули на тялото и са много подходящи за подрастващи.

  • Степери

   Степери. Степерът е уред наподобяващ изкачване на стъпала. Това е кардио фитнес уред натоварващ сърцето и краката. Подходящ е за всички възрасти. Особено е предпочитан от дамите защото стяга задните части и краката. Тренировката със степер е лесна и удобна предвид размерите на уреда. Цените също са много ниски и достъпни за всички. Най-продаваният уред е министеперът.

  за страница
  Показване на 1 - 12 от 147 артикула
  • Степ за аеробика
   79,00 лв В наличност
   Степ за аеробика

   Степ за аеробика

   79,00 лв
   Доставка от днес за утре /в работни дни/
   В наличност
  • Мини Велоергометър SC 83083
   90,00 лв В наличност
   Мини Велоергометър SC 83083

   Мини Велоергометър SC 83083 Мини велоергометър SC 83083 е малък и лесен уред с който упражняване горните и долните крайници.

   90,00 лв
   Доставка от днес за утре /в работни дни/
   В наличност
  • Мини велоергометър Chapo
   99,00 лв В наличност
   Мини велоергометър Chapo

   Мини велоергометър Bodyflex Chapo е фитнес уред за тренировка на краката

   99,00 лв
   Доставка от днес за утре /в работни дни/
   В наличност
  • Степ за аеробика QJ-TB003
   119,00 лв В наличност
   Степ за аеробика QJ-TB003

   Степ за аеробика QJ-TB003 за хора до 250 кг.

   119,00 лв
   Доставка от днес за утре /в работни дни/
   В наличност
  • Мини степер Cylina
   129,00 лв В наличност
   Мини степер Cylina

   Mini twist stepper Cylina. Дамски степер с атрактивен дизайн

   129,00 лв
   Доставка от днес за утре /в работни дни/
   В наличност
  • Степ за аеробика LOTTO FITNESS на три нива
   135,00 лв В наличност
   Степ за аеробика LOTTO FITNESS на три нива

   Степ за аеробика висококачествен на 3 нива.

   135,00 лв
   Доставка от днес за утре /в работни дни/
   В наличност
  • Степер Mini twist stepper Jungy
   138,00 лв В наличност
   Степер Mini twist stepper Jungy

   Степер inSPORTline Mini twist stepper Jungy. Товароносимост 100 кг., регулируемо натоварване, движение настрани, показания - време, брой на стъпките, калории, сканиране, хидравлични амортисьори

   138,00 лв
   Доставка от днес за утре /в работни дни/
   В наличност
  • Туист степер с ластици SC 83077
   138,00 лв В наличност
   Туист степер с ластици SC 83077

   Туист степер с ластици SC 83077

   138,00 лв
   Доставка от днес за утре /в работни дни/
   В наличност
  • Туист степер Legro
   149,00 лв В наличност
   Туист степер Legro

   Степер за домашен фитнес. Класически туист с ластици

   149,00 лв
   Доставка от днес за утре /в работни дни/
   В наличност
  • Велоергометър - Механичен ES 8001
   180,00 лв В наличност
   Велоергометър - Механичен ES 8001
   2 Коментари

   Велоергометър - Механичен ES 8001

   180,00 лв
   Доставка от днес за утре /в работни дни/
   В наличност
  • Туист степер Big
   225,00 лв В наличност
   Туист степер Big

   Степер за домашен фитнес. Класически туист с ластици

   225,00 лв
   Доставка от днес за утре /в работни дни/
   В наличност
  • Велоергометър - Механичен SC 8012
   225,00 лв В наличност
   Нов
   Велоергометър - Механичен SC 8012

   Велоергометър - Механичен SC 8012

   225,00 лв
   Доставка от днес за утре /в работни дни/
   В наличност
  Показване на 1 - 12 от 147 артикула