Категории

Промоции

Нови продукти

Производители

  Новини и Статии >>>

  Как йонизирането влияе върху здравето ни? В предишна наша публикация Ви бяхме казали защо е хубаво да пречистваме въздуха вкъщи и на работа.

  Един от най-добрите методи да пречистим въздуха е чрез йонизиране. Как обаче този метод влияе пряко на здравето ни - отговорът може да бъде дълъг и изчерпателен, но ние сме се спрели на някои основни причини за да го предпочетете като метод.

  Недостатъчното съдържание на йони във въздуха в градовете, в дома ни или на работа може да повлияе неблагоприятно върху организма ни и дори да доведе до редица заболявания като: хронични заболявания на централната нервна система, понижаване на имунитета, повишаване на умората. Употребата на йонизатор може да предотврати това, като насити въздуха с отрицателни йони и буквално пречисти въздуха и така да повиши неговото качество - максимално близко до чистотата на въздуха в природата и по-конкретно местата където по естествен начин има струпване на отирацетeлни йони - до водни басейни и гори. Чистият вече въздух оказва благоприятно и в някои случаи дори лечебно влияние върху нас. Йонизаторът освен това елиминира и вредното влияние на работещи електроуреди - компютри, телевизори и др. техника.


  Конкретни прояви:
  * намалява токсичността на въздуха;
  * осигурява здравословна среда на живот;
  * премахва умората;
  * повишава работоспособността;
  * нормализира кръвното налягане;
  * забавя стареенето на организма с 40-45%;
  * преодолява стреса и дискомфорта;
  * активира имунната защита;
  * преодолява безсънието;
  * подобрява самочувствието;
  * има противоалергично действие;
  * предпазва от голяма група заболявания, свързани с централната нервна, сърдечно-съдовата, дихателната и кръвоносната системи.

  Специалистите твърдят, че нормалното съотношение на положителни и отрицателни йони в затворено помещение е добре да бъде 2:1.

  В портфоилото си Ланаформ предлага 2 модела йонизатори. За големи помещения е специалния йонизатор с 6 степенна филтрираща система с активен въглен, нано и хепа филтър и фунцкии антипулсен и антибактерии, с гъстота на отрицателните йони 1 млн./ куб. см.

  За лично ползване марката разполага с малък елегантен и преносим навсякъде персонален йонизатор с допълнителна функция производство на озон. Неговите емисии са съответно от  1.5 X 106 йони за минута и Озон <= 0,05 ppm. Изключително лесен за употреба, навсякъде с вас и особено подходящ за хора с алергии.


  Отрицателните йони, действат нормализиращо върху различни кръвни константи, повишават дихателния капацитет, стимулират функциите на сърдечно-съдовата и кръвоносната система, усилват биотоковете на мозъка, повишават съдържанието на кислород в кръвта, нормализират съдържанието на захар и фосфор, подобряват самочувствието и настроението, лекуват главоболие и преумора, ускоряват асимилацията на витамини, подобряват рефлексите и увеличават способността за концентриране на вниманието.

  Терапевтично действие:

  * Наличието на по-голямо количество отрицателни йони в кръвта води до по-бързо окисляване на серотонина с последващите положителни ефекти върху централната нервна система;
  * Увеличават честотата на осцилациите на фините косъмчета в носа и по този начин предпазват от различни видове алергии, бактериални и вирусни атаки;
  * Увеличават капацитета на абсорбция и усвояване на кислорода, като ускоряват процеса на доставянето му до клетките и техните ядра.

  Силно изразено е терапевтичното действие на отрицателните йони при хреми, синузити, бронхиални астми, алергии, мигрени, родилни и постоперативни болки.

  От своя страна отрицателните йони не оказват отрицателно действие върху здравите хора.

  От хигиенна гледна точка йонизацията на работните и жилищните помещения е от изключително значение, особено за големите градове, където замърсеността на въздуха е по-голяма.

  Изкуствената йонизацията се препоръчва за всички помещения, където работят катодни тръби (кинескопи), монитори, компютърни зали и др.

  При ползуването на битов климатик е задължително да се постави работещ йонизатор в близост да него.
  Цитатът е от http://www.lanaformbgbg