Категории

Промоции

Нови продукти

Производители

  Новини и Статии >>>

  В две поредни теми ви предлагаме няколко ефективни метода срещу стреса и умората.

  Зад така наречената алтернативна медицина стоят стотици години успешно прилагане, като един от първите методи за борба с различни заболявания.

  Сред нея се нареждат методи, като свето и ароматерапия, хомеопатия, фитотерапия, рефлексотерапия, различни масажи и други.

  Свето и Ароматерапията са все по-често предпочитани от хора, които търсят природо съобразен живот или са запознати и разчитат на холистичния метод на лечение. Много лекари в последно време също се обръщат към тях и ги препоръчват при редица специфични проблеми и симптоми.

   Прилагана по различни методи Светотерапията може да допринесе значително за подобряване здравословното състояние като:

  - Подобрява микроциркулацията;

  - Хармонизира метаболитните процеси;

  - Подсилва имунната система;

  - Стимулира регенеративните и обновителни процеси в организма;

  - Подпомага заздравяването на рани;

  - Облекчава болката или намалява нейната интензивност

  Един от най-доказаните ефекти от светотерапията е влиянието и върху емоционалното състояние.

  Действа положително при сезонни депресии, отпадналост, унилост.

  Как всъщност се отразява светлината на организма ни? Ланаформ е разработила два продукта наподобяващи именно естествената 2908_GENIAL_LIGHT_PRODUIT_2010910104122слънчева светлина. Genial light и Lumino plus са лампи за светотерапия

  Компенсират липсата на естествена светлина. Яркостта на излъчваната от тях такава е над 10,000 лукса, като в същото време не произвеждат вредните UV лъчи. Помагат за лекуване на сезонни емоционални разтройства. Повишават качеството на сън и настроението. Може да ги използвате докато вършите друга работа, като четене, писане, говорене по телефон и дори професионални задължения. Притежавайки тези лампи ще можете  да оцените предимствата на слънчевата светлина дори и през най-мрачните зимни дни.

  Още малко за светлината. Реално погледнато ние виждаме резултата от проявлението й - спектралния диапазон с цветовете и то само една малка част от него е видима за човешкото око. В границите на този видим спектър преливат всички познати тонове от виолетово до червено, които имат своето въздействие върху нас.

  Цитатът е от http://www.bodycare.bg