Категории

Промоции

Нови продукти

Производители

  Новини и Статии >>>

  Какво представлява Коланът за коремни мускули Medisana BOB?

  Medisana BOB , колан за стимулиране на коремните мускули, eоснован на база на електрически мускулна стимулация (ЕМС). Нежните електрически импулси стимулират коремните мускули на тялото, без да се стресират сухожилията и ставите.

  Това води до леки контракции на мускулните влакна, които могат да изградят коремните мускули "пасивно" (без да се прави активна тренировка).

  Устройството е полезно например след операции за укрепване на отпуснатите мускули или само за затопляне.

  Този функционален принцип на стимулация на мускулните влакна се използва от много години от професионални спортисти и в областта на рехабилитацията. Коланътподобрява способността на тялото, като намалява риска от нараняване и запазва мобилността. Подобрява мускулния дисбаланс и стяга кожата до достигане ефекта на привлекателно тяло.

  По какво се различават отделните програми?

  Програмите се различават по тяхната честота и периода на импулси. Общата продължителност на програмата е разделена на различни времеви периоди с предварително зададени честоти на стимулация. Тези честоти внимателно се адаптират една към друга.

  Ниските честотни обхвати (около 2 Hz до 40 Hz) се използват главно за мускулна релаксация, а високите честоти се използват за мускулна стимулация.

  Високите импулсни ширини имат по-висока стимулация и ефект върху мускулите. Ниските импулсни ширини за предпочитане се използват за загряване, респ. - за загуба на мазнини. Що се отнася до физическа тренировка с тежести, всяка тренировка с устройството следва да се редува между мускулна стимулация и релаксация. Това гарантира гладка и ефективна мускулна тренировка.

  Коланът има 10 програми, съдържащи различни честоти и продължителност на периодите, които автоматично се коригират. Интензитетът може да се променя ръчно по време на използването. 10-те програми могат да бъдат завършени в рамките на няколко седмици. В първата седмица трябва да използвате програма 1 и ниска степен на интензивност, след което можете да тренирате по-често и с по-висока интензивност и на други програми. Вие трябва да се адаптирате с програмата и интензивността в съответствие с Вашата лична оценка за фитнес и чувство.

  Като начинаещ, не използвайте уреда повече от веднъж на ден! Започвайки от втората седмица, можете да използвате устройството по-често, но винаги трябва да правите най-малко 5 часа почивка между сесиите с цел да позволите на мускулите Ви да се възстановят.

  Цитатът е от: http://www.medishop. bg/page/205/unikalni-uredi.html