Суп борд

Филтрирай по

Наличност

Марка

Цена

  • 569,00 лв - 1189,00 лв

Суп борд

Суп бордове, SUP board, сърф борд. Надуваема под високо налягане дъска. SUP – от Stand Up Paddle Board, е може би най-лежерната разновидност на сърфа. Това, което ви трябва, е дъска и гребло, оттам насетне нито кой знае каква физическа подготовка, нито специална прогноза – стига ви наоколо да има водно пространство. Дъската е дълга, подобна на лонгборд, с една или три финки в задната част. Корените на SUP-а, са хавайски – още 50-те години на миналия век сърфистите използвали големите дъски, като стояли изправени върху тях, придвижвайки се с помощта на гребло, за да имат повече видимост над своите ученици и заобикалящите ги условия.

Сърф и Суп бордове и дъски с платна и без платна.

Подкатегории

Има 11 продукти.

Показване 1-11 oт 11 продукт(и)

Активни филтри

Показване 1-11 oт 11 продукт(и)

За всички любители на водните спортове предлагаме разнообразие от надуваеми суп бордове и различни аксесоари към тях. SUP / СУП борд е подходящ за гребане и разходка в различни водоеми - море, реки, язовири и езера.  Той е лек и гъвкав, което прави сърфирането приятно. 

Какво е SUP борд и кои са предимствата му?

SUP борд

SUP борда е иновативен продукт, който е изключително търсен от любителите на водни спортове и по-точно гребане. SUP борд е подходящ за гребане и разходка в различни водоеми - море, реки, язовири и езера. Той е лек и гъвкав, което прави сърфирането приятно. Ето и някои от основните ползи на SUP борда:

SUP борд: Подобряване на координацията и баланса – гребането със SUP борд изисква добра координация между ръцете и краката. Ако ползваш редовно своя SUP, несъмнено ще подобриш баланса си по време на гребане.

SUP борд: Трениране на мускулите на цялото тяло – този спорт изисква активното участие на всички мускулни групи. Чрез него се тренира цялото тяло, а правейки го с помощта на SUP борд, Вие освен всичко, ще се насладите на красивата природа край езерото или реката.

SUP борд: Лек и компактен – гребането с този продукт е истинско удовоствие. Купувайки SUP борд, Вие няма да имате притеснение как ще го пренасяте или съхранявате, защото е в комплект с чанти за съхранение и пренасяне. Освен това, SUP бордът е надуваем и когато не го използваме, може просто да го спаднем и приберем в раницата.

Как да избереш подходящия SUP борд според своите нужди?

Няколко са факторите, определящи избор на SUP борд. Едни от най-важните са размерът му, материалите от които е изработен, товароносимостта и разбира се, дали да бъде на напреднали или начинаещи.

Размери: по отношение на размерите е най-важно да се обърне внимание на големината на платформата за стъпване, защото е важно височината на ползващия да е в правилното съотношение с дължината на SUP борда.

Материали: огромно значение за издръжливостта на борда има и материалът от който е изработен. Ние, екипът на магазини ЯКО предлагаме бордове изработени от висококачествени материали, като EVA покритие, PVC и др.

Товаросимост: това е определението за максималната издръжливост на продукта. Този фактор е много важен, защото всеки вид SUP борд има различен лимит на издръжливост. Ако в характеристиката му е обозначено, че издържа до 100 кг., то не бива да се надвишава този лимит.

Напреднали или начинаещи: основната разлика между тези две групи е, че SUP бордът за начинаещи е с по-малък обем (в литри) и по-малки размери на дъската. Общото между тези две групи е, че и двата типа са подходящи за всякакви условия.