Гранулат бърз хлор за дезинфекция на басейни в две разфасовки

30098
25,00 лв
Доставка от днес за утре /в работни дни/

Гранулат бърз хлор за дезинфекция на басейни в две разфасовки от 1 кг. и 5 кг. 05916 и 05917

разфасовка
изберете разфасовка

redeem
Купувайки този продукт, можете да съберете до 2 точки за лоялност . Вашата количка ще съдържа общо 2 Точки които могат да бъдат конвертирани във ваучер за 0,40 лв .


Дезинфекция

Дезинфекцията на водата в басейна най-общо може да бъде разделена на два вида: дезинфекция с хлор и безхлорна дезинфекция:

Дезинфекция с хлор - Най-разпространения и ефикасен начин за дезинфекция на водата в басейна. Хлорът, изпозван за тези нужди е два вида - гранулиран (или така наречения "бърз" хлор) и таблетиран ("бавен" хлор). - "Бърз" хлор - Препаратите с хлор на гранули се използват предимно за шокова еднократна дезинфекция на прясна вода в току-що напълнения басейн или силно замърсената такава. Те обезателно предварително се разтварят, според инструкциите. Гранулираният хлор се нарича "бърз", тъй като при добавянето му в басейна, той бързо се освобождава и шоково дезинфекцира прясната слабо хлорирана вода от чешмата (или съвсем нехлорирана от друг източник) при първото пълнене на басейна, а при силно замърсени води премахва съществуващите микроорганзми. Шоковото му действие отминава бързо и съответно се проявява бързо, като временно прехлорира водата, което означава ще в период от няколко дни или седмици не е препоръчително басейнът да се ползва.

 "Бавен" хлор - Хлорът на таблетки (или наричани още "хапчета") се използва за поддържането на необходимата концентрация на хлор във водата за къпане - 0.3-0.5 мг/л. След отминаването на ефекта шоковото хлориране, нивото на хлор бързо пада и е необходимо да се поддържа с помощта на хлорни таблетки, които много по-бавно от гранулите се разграждат т.н. "бавен" хлор. Таблетирането на хлора, за да бъде забавено освобождаването му е скъп и сложен процес и за качеството на хлорните таблетки е показателно най-вече времето за разтварянето му във водата - колкото по-бавно разтворима е таблетката, толкова по-качествена е.

Моля изберете разфасовка 

Нов

Изтегли

Гранулат бърз хлор листовка

Гранулат бърз хлор листовка описание за употреба

Изтегли (159.7KB)
chat Коментари (0)