Категории

Нови продукти

Производители

  Новини и Статии >>>

  Уникални уреди

  Уред за облекчаване на хронични болкиДигиталният стимулатор

  Какво представлява Дигиталният стимулатор Medisana TDP?

  Medisana TDP Ви осигурява естествено облекчение на хроничните болки. Забравете за скъпите процедури и лекарствата, натоварващи организма Ви. Този метод на лечение спада към алтернативните методи за облекчаване на болката, при които няма странични ефекти.

  От една страна, този тип лечение може да блокира сигналите за болка чрез прекъсване преноса на тези импулси през кожата до проблемните части чрез електрически импулси. Сигналът „болка” не стига до мозъка и така Вие просто не я усещате.

  От друга страна, прилагането на този метод активира механизмите за контрол на организма. Нежните електрически сигнали карат тялото да отделя ендорфини, които облекчават болката. По този начин се намалява или изцяло се отстранява болката от тялото. Имайте предвид, че този уред не лекува причината за болката, а само я облекчава, за да можете Вие да живеете пълноценно и да се наслаждавате на всеки миг.

  Как действа Дигиталният стимулатор Medisana TDP?

  Облекчаване на болкатачрез ТЕСН (транскутанна електрическа стимулация на нервите)

  ТЕСН се разбира като електрическа стимулация на нерв през кожата.

  Болката е естествена и важна, предупредителен сигнал на тялото ни казва че "нещо е неправилно ". Ако се диагностицира причината за болката, но не може да бъде премахната,  постоянната болка може да се развие като хронична. Тази болка е ненужен предупредителен сигнал и може до голяма степен да се отрази на начина на живот на лицето, като например напрежение, депресия или намалено качество на живот. Хроничната болка може да се лекува с различни методи: например с медикаменти или операции, но също така и с алтернативни методи като акупунктура или TENS, които сабез странични ефекти.

  От една лечението може да блокира сигналите за болка чрез прекъсване предаването на импулси през кожата с помощта на електрически импулси. Сигналът за "болката" не се предава към мозъка и по този начин не се усеща като болка.От друга страна, специални приложения на ТЕСН активират контролните механизми на организма.Нежния електрически ток освобождава така наречените "ендорфини", които служат за намаляване на болката.

  Тазиелектрическа стимулация не може да премахне причините или да излекува болестта, но променя болезненото усещане. Безболезнените условия или облекчаване на болката могат да помогнат на хронично страдащото лице за нови, позитивни преживявания, от които може да получи и допълнително сила и енергия.

  Изграждане на мускулите чрез ЕМС (Електрическамускулна стимулация)

  С различни приложенията ЕМС, мускулите в тялото могат да бъдат стимулирани, като например след операция. В процеса на предаване на леки електрически импулси , мускулната система се стимулира  "пасивно", без мускулите да са действащи.

  Електро-акупунктура

  Акупунктурата е традиционен китайски метод на лечение, базирайки се на факта, че има точки на тялото (акупунктурните точки), които когато са стимулирани, пряко засягат (например анимация, облекчаване на болката, повишаване на енергията и др) някои части на тялото или телесни органи. Тази стимулация може да се постигне с игли, масаж, натиск (акупресура) или с електрически импулси, напр. ТЕСН. Подробна информация може да намерите в съответната литература.

  Други допълнителни ефекти от приложението на Дигиталния стимулатор:

  • Облекчава тежка хронична болка, посттравматична болка или остра следоперативна болка;
  • Стимулира кръвообращението в третираната зона;
  • Освобождава мускулни спазми;
  • Действа като постоперативна стимулация на мускулите, за избягване тромбоза;
  • Предотвратяване / потискане загубата на мускулна маса;
  • Възстановявамускулите;
  • Поддържа или подобрява на мобилността.

  Кога не трябва да ползвам Дигиталния стимулатор?

  Не бива да употребяватeустройството, ако:

  • Имате пейсмейкър или други импланти или протезни материали в тялото си;
  • Ако са известни проблеми със сърцето или сърдечно-съдови заболявания (например аритмия или миокарден дефект);
  • Трябва да се консултирате с Вашия семеен лекар преди да използвате устройството ако страдате от някое от следните състояния или заболявания:
   • Диабет
   • Епилепсия
   • Тежки нарушения на кръвообращението на долните крайници
   • Фрактура на таза или бедрото
   • Рак
  • Бременни жени следва да предприемат необходимите предпазни мерки. Ако е необходимо, се консултирайте с Вашия лекар;
  • Не трябва да се използва за участъци на тялото с отоци, изгаряния, обриви (например флебит, тромбофлебит, разширени вени), рани или чувствителни зони;
  • Устройството не трябва да се използва за симптоматично облекчение на локална болка, освен ако лечението не е обосновано и диагностирано;
  • Електродите НЕ се прилагат отпред на гърлото, главата и гърдите.

  Правила за употреба за електродите

  • Не поставяйте електродите върху области с отворена кожа.
  • Използвайте отделни електроди за всеки потребител.
  • В случай на дразнене на кожата, спрете лечението и се консултирайте с лекар.
  • Махнете електродите, преди да вземете вана или душ.
  • След прилагане, прилепете електродите обратно към хартията. По този начин Вие удължавате живота им.

  Често задавани въпроси

  Електрическите импулси могат ли да ми навредят?

  Не, тъй като моментната сила на електрически импулси е толкова ниска, че тя остава напълно безопасна, дори с по-дълги приложения. Въпреки това интензивността трябва да бъде индивидуална според чувствителността. По тази причина започвайте всяко ново приложение с най-ниското ниво на интензивност. Усещането никога не трябва да е неприятно.

  Нямам опит с текущата терапия на стимулация. Как мога да използвам устройството без проблеми?

  MEDISANA TDP е специално разработен, за да бъде лесно използван от всички. Дори и без специални познания, можете да се поглезите безопасно и лесно с предварително зададени програми.

  Колко често мога да използвам електродите ?

  В зависимост от състоянието на кожата и ако инструкциите за експлоатация са спазени, можете да използвате електродите до 30 пъти.

  Мога ли да използвам други електроди ?

  Да, но трябва да използвате само оригинални електроди MEDISANA. Можете също да използвате електродите с гел.

  Цитатът е от: http://www.medishop. bg/page/205/unikalni-uredi.html