Велоергометри

Филтрирай по

Наличност

Марка

Цена

  • 129,00 лв - 3790,00 лв

Велоергометри

Велоергометър - кардио уред за фитнес. Велоергометърът е идеалният начин за подобряване дишането, на снабдяването на кръвта с кислород и работа на сърцето. Редовното и добре програмирано въртене на педалите на място намалява кръвното налягане и пулса, увеличава обема на белите дробове и стимулира изгарянето на мазнините. При тренировката с велоергометър се натоварват най-вече мускулите на седалището, краката и прасците. Ергометрите са проектирани специално за медицински цели. Те се различават от велоергометрите по това, че натоварването при тях е с висока точност, контролира се компютърно и се отчита във ватове(W), около 400W.

Велоергометър - Фитнес магазин за велоергометри

Подкатегории

Има 69 продукти.

Показване 1-12 oт 69 продукт(и)

Активни филтри

Показване 1-12 oт 69 продукт(и)

Велоергометър е средно разходващ енергия спортен уред, поддържащ нисък пулсови нива, това го прави много подходящ за кардио тренировка и много щадящ ставите на хората с наднормено тегло, затова той е предпочитан и от културистите. С велоергометър ще укрепите кръвоносните си съдове, сърцето, дихателната и имунната си система, ще се заредите с бодро настроение. Тренировките на велоергометри активизират дейността най-вече на сърцето, а също така подобряват състоянието на съдовете и белите дробове. Те се наричат още кардио тренировки, а велоергометри се отнасят към групата на кардио тренажорите. Не е трудно да се досетим, че с тези тренировки се повишава общата физическа издръжливост на организма- какво означава това? Имунната система в организма укрепва и болестите по-трудно могат да го „съборят”:  предотвратява се хипертонията, атеросклерозата, инфекциозните заболявания, затлъстяването, укрепват мускулите и костно-ставната система, отстъпва стресът и преумората.

Натоварваща система
Повечето съвременни велоергометри използват електронна натоварваща система - магнитна или електромагнитна, натоварването се изменя много плавно и това дава възможност уредите да предлагат програми за интензивни тренировки. Механичното натоварване е лесно, доста по-евтино като изпълнение и предлага високи нива на съпротивление, но се нуждае от тежък маховик, за да се чувствате устойчиво при въртенето на педалите, и задължава регулярно поддържане.

Маховик
Необходима ви е мощност поне от 1,5 постоянни конски сили, както и добър въртящ момент.

Рекумбент - велоергометър с облегалка
При стандартните велоергометри положението на тялото ви е във вертикална позиция, докато при рекумбент велоергометъра положението на тялото е в по-хоризонтална позиция. Рекумбент велоергометърите са по-лесни за монтаж и демонтаж и седалката им е доста по-удобна, със задна облегалка.

Максимално натоварване
Какво е натоварването, когато завъртите педалите с всички сили? Повечето велоергометри подсигуряват минимум 250 вата, а опитните колоездачи ще се нуждаят от повече от 400 вата.

Програми. Велоергометърът може да предложи разнообразие чрез различни по интензивност натоварващи програми, позволява ви сами да си създадете тренировка или кардиофункция (контролиране на сърдечния ритъм).

Комфортна седалка
Колко е удобна седалката; може ли да се сменя седалката по ваш избор?

Възможност за регулиране позицията

на трениращия е важна характеристика, осигуряваща удобство при по-дълга тренировка. Всички велоергометри имат нагласяща се във височина седалка. Проверете дали седалката и кормилото могат да се регулират напред и назад.