UV метална антибактериална, бактерицидна, стерилизираща лампа 38w

UV771

Нов продукт

Антибактериална антивирусна лампа, двойна дезинфекция с озон и UV лъчи , метална конструкция

Повече детайли

С покупката на този продукт, можете да съберете до 13 точки за лоялност. Общо за количката Ви 13 точки за лоялност това може да бъде конвертирано във ваучер за 2,60 лв.


133,00 лв

-10.738%

Стара цена 149,00 лв

1.5 kg
Доставка до два дни!

Повече информация

Високоефективната антибактериална, бактерицидна, антивирусна лампа е иновативен продукт работещ като двойно стерилизиращ уред с ултравиолетови лъчи UV и озон. UV лампата успешно дезинфекцира, като премахва вируси, бактерии, спори, акари и формалдехид. Ултравиолетовото лъчение UV-C е перфектният естествен дезинфектант, който мигновено унищожава микроорганизмите, като уврежда ДНК или РНК структурите на вируси и други патогени. Голяма част от познатите бактерии умират под влиянието на UV-С лъчите. Иновативната бактерицидна и антивирусна лампа е предназначена за употреба в домакинства и обществени места, като успешно дезинфекцира въздух и повърхности.

Приложение

домашни помещения, медицински и козметични кабинети, операционни зали, кабинети за лечение, помещения в училища и детски градини, офиси и производствени помещения, търговски помещения, магазини, складове и други

Обхват 60 ㎡
Цвят на Тялото Черно
Режим на управление Дистанционно управление
Описание Мултифункционалната и високоефективна стерилизираща лампа е иновативен продукт работещ като двойно стерилизиращ уред с ултравиолетови лъчи и озон, изпълнявайки едновременно функциите на стерилизатор, дезинфектант и отстранител на формалдехид и дори кърлежи. Предназначен е за употреба в домакинства и  обществени места.
Ултравиолетовото лъчение спомага за дезинфекцията чрез радиоционно увреждане на ДНК структурите на различни микроорганизми (бактерии, вируси, зъбни спори и други патогени). 15мин, 30мин и 60мин режим на работа.Oсветително тяло Кварцова лампа
МатериалПрахово боядисан метален корпус
Честота50 Hz
P.S.Озон
Мощност 38W
Волтаж 220V
Дължина на захранващия проводник 1.5 м.
Размер на Продукта 49x20cm

Как озонът убива вирусите?
Обикновено вирусите са малки, независими частици, изградени от кристали и макромолекули, които се размножават само в клетката гостоприемник. Новият коронавирус се счита за „обвит вирус“, които обикновено са по-чувствителни към физико-химичните средства. В много проучвания 99% от вирусите биват повредени или унищожени след 30 секунди излагане на озон. Озонът унищожава вирусите чрез дифузия през протеиновата обвивка в ядрото на нуклеиновата киселина, което води до увреждане на вирусната РНК. При по-високи концентрации озонът разрушава външната протеинова обвивка чрез окисляване.

При дезинфекция на големи площи е доказано, че озоновият газ убива коронавируса. В момента има повече от 17 научни проучвания, които доказват, че озона може да унищожи коронавируса COVID 19.

Влияние на озона върху бактериите

Озонът не само унищожава бактериалната клетка, но го прави, без остатъчни вренди продукти.

Здравословна бактериална клетка (чака да ви съсипе деня).
Приближавайки се, озоновата молекула (в син цвят) влиза в контакт с клетъчната стена. Клетъчната стена е жизненоважна за бактериите. Тя осигурява поддръжката на формат на бактериалната клетка.
Тъй като озоновите молекули контактуват с клетъчната стена, възниква реакция, наречена окислителен срив (oxidative burst), създаващ мъничка дупка в клетъчната стена.
Новосъздадената дупка в клетъчната стена наранява бактерията.
Бактерията започва да губи формата си, докато озоновите молекули продължават да създават дупки в клетъчната стена.
След хиляди озонови сблъсъци само за няколко секунди, бактериалната стена вече не може да поддържа структурата си и клетката умира.
За сравнение въз основа на 99,99% от концентрацията на бактериите, убити за единица време, озонът е:

25 пъти по-ефективен от HOCl (хипохлорна киселина)
2500 пъти по-ефективен от OCl (хипохлорит)
5000 пъти по-ефективен от NH 2 Cl (хлорамин)
Освен това озонът е поне десет пъти по-силен от хлора като дезинфектант. Хлорът реагира с белтъка, като образува силно токсични и канцерогенни съединения, наречени THMs или три-халометани – което превръща белтъчините в продукт с по-ниско качество. THM също са замесени като канцерогени, свързани с рак на бъбреците, пикочния мехур и дебелото черво. Хлорът също води до получаване на хлороформ, тетрахлорид на въглерод и хлорометан. Докато озонът не оставя следи от вредни продукти след окислителната си реакция.

Допълнителна информация файлове За сваляне

Аксесоари

В следната категория има още 30 продукта: